Система "Запоріжінструмент"

 
 
Нові пріоритети

Система «Запоріжінструмент» входить до етапу розширення пріоритетів. До початку кризи в українській металургії наші виробничі лінії було перевантажено виробництвом технологічного інструменту. Була ціла група електрометалургійних заводів, які споживають наш спецінструмент на великі суми щомісяця кожен.

У разі тимчасового вивільнення відповідних виробництв ми розширили виробництво масового інструменту. У період січня-березня 2013 року збільшується обсяг виробництва різців загальномашинобудівних. Ми припускаємо у першому кварталі 2013 року виробляти їх не менше 20 тис. на місяць. Потім планується поступове нарощування їхнього випуску.

З метою позиціонування нас як серйозних виробників цього інструменту у грудні 2012 року відбулася зустріч керівництва системи «Запорожинструмент трейдинг» з керівництвом КЗТЗ (Кіровградського комбінату твердих сплавів), на якому досягнуто принципової домовленості про стратегічне партнерство. Таким чином, маючи у своєму розпорядженні найякіснішу в СНД пластину твердого сплаву, ми розраховуємо на серйозні досягнення у сфері виробництва різців машинобудівних та змінних твердосплавних ножів до торцевих фрез.

У разі кризи конструктивну позицію зайняли металурги Росії. Маючи недовантажені потужності, вони погодили випуск збіднених швидкорізальних сталей (класу Р2М3 та подібних до нього) за прийнятними цінами. З огляду на те, що наша собівартість продукції вже давно нижча ніж у «східних» конкурентів, наявність такого металу дозволить форсувати випуск ремонтних свердлів за цінами привабливішими за іноземні.

Сказаним вище, система «Запорожинструмент» анонсує пропозицію свердел із циліндричним хвостовиком за привабливими цінами з повноцінним постачанням вже у травні 2013 року.

Аналогічну пропозицію щодо свердлу з конічним хвостовиком буде внесено у червні—липні 2013 року. У листопаді 2013 року буде розгорнуто відповідне виробництво кінцевих фрез.

Разом з тим ми вірні своїй консервативній позиції в частині професійного інструменту : він робиться з р6м5, р6м5к5 і р18 і не буває дешевим!

 

З повагою,    О.О. Литвин

15.02.2013